هشت راهکار برای کاهش استرس و فشار روحی در زندگی
در این مقاله ۸ راهکار برای کاهش استرس و فشار روحی را مورد بررسی قرار میدهیم.
آیندهتان را در مشتانتان نگه دارید.
متأسفانه اغلب ما از نظر روحی و احساسی این آمادگی را نداریم که امکانات موجود زندگی و همه مشکلات غیرمنتظره و ناخواسته را کنترل کنیم. احساس نگرانی و وحشت باعث میشود سیستمهای کنترلی ما از کار بیفتد و فشار و استرس ما روز به روز بیشتر شود.
پس اولین راهکار برنامهریزی است، برنامهای که مسیر را به شما نشان دهد و فشار روحی و استرستان را کمتر کند.
نه گفتن را تمرین کنید.
خیلی بد است اگر با نه گفتن احساس گناه کنید و از اینکه جواب بله به کسی بدهید ناراحت شوید؛ ولی اگر یاد بگیرید که قاطعانه نه بگویید دیگر احساس گناهی نخواهید داشت و در نتیجه فشار روحیتان کمتر خواهد شد. دفعه بعد اگر کسی از شما کاری خواست و جواب شما نه میباشد، بگویید «متأسفم، ولی مجبورم خواهش شما را رد کنم چون واقعاً نمیتوانم این کار را برایتان انجام دهم.»
محیط آرام نعمتی بس زیاد است.
هر روز زمانی را برای فکر کردن در مورد مشکلات و پیدا کردن راهحل آن مسائل وقت صرف کنید. این زمان میتواند ۳۰ دقیقه در پایان روزتان و قبل از خواب باشد. فکر کردن در سکوت و آرامش برای کنار آمدن با فشار روحی و استرس بسیار مهم است. محیط آرام این خاصیت را دارد که به شما اجازه میدهد با تواناییهای مغزیتان ارتباط برقرار کنید و مشکلات را تجزیه و تحلیل کنید. اگر شما بتوانید حواستان را روی مسئلهای متمرکز کنید شگفتزده خواهید شد که چگونه و با چه سهولتی راهحلهای مختلف به ذهنتان خطور خواهند کرد. برای حل مسائل و مشکلاتتان باید خلاق باشید. خلاقیت به سبک متاخلاق به شما میآموزد که چگونه تفکری متفاوتتر از معمول داشته باشید.
معتاد تکنولوژی نباشید.
تکنولوژی مزایای بسیار زیادی دارد اما استفاده نادرست از آن سبب افزایش فشار روحی و استرس میشود. اگر همین الآن به مدت ۳۰ دقیقه گوشی موبایلتان را از شما بگیرند، در این ۳۰ دقیقه رفتار شما چگونه خواهد بود؟
اعتیاد به ایمیل و شبکههای اجتماعی یکی از بدترین نوع اعتیادها محسوب میشود. اینکه شما در هر ثانیه میخواهید ۲۰۰ بار ایمیل، اینستاگرام و یا تلگرام خود را چک کنید.
به نظر خودتان، آیا شما تکنولوژی را کنترل میکنید یا تکنولوژی شما را؟
تا اشتباه نکنی چیزی یاد نمیگیری!
بعضی از ما با ترس از اشتباه نکردن زندگی میکنیم، فقط کافیست یک اشتباه کوچک از ما سر بزند، به نحوی خودمان را مجازات میکنیم که گویی دنیا به آخر رسیده است. ما باید بپذیریم که اشتباهات کوچک طبیعی هستند، با این نوع تفکر در مقابل اشتباهات بزرگ دیگر خودمان را نابود نمیکنیم و قادر خواهیم بود آن شرایط را مدیریت کنیم. به هر حال برای یاد گرفتن راه رفتن اگر زمین نخوریم، بلند شدن را یاد نمیگیریم. همه ما باید از اشتباهات و خطاهایمان درس بگیریم و اگر هرگز به ما اجازه خطا کردن داده نشده بود به بلوغ بزرگسالی نمیرسیدیم.
هر اشتباه، فرصتی برای یادگیری بیشتر است.
مثبت فکر کنید.
کمک گرفتن بد نیست!
بعضیها هم هستند که میگویند من احتیاجی به کمک دیگران ندارم و تنها زمانی از دیگران کمک میخواهند که دیگر در حال غرق شدن هستند و به قدری منتظر ماندهاند که دیگر ناامید شدهاند. این رویه عزت نفس را نابود میکند. پس بهتر است قبل از اینکه دیر شود به موقع از دیگران درخواست کمک کنید.
شادی و شاد بودن را یاد بگیرید.