شرح شغل کارشناس روابط عمومی

شرح شغل کارشناس روابط عمومی

“روابط عمومی”

اگر شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر با شنیدن این واژه به یاد “تبلیغات بیلبوردها، پوسترها و …” افتاده اید، احتمالاً شما هم با افرادی هم نظر هستید که نگاهشان به روابط عمومی صرفاً تبلیغاتی است! این در حالی است که واحد روابط عمومی وظایف دیگری نیز دارد که تبلیغات یکی از آن هاست. برای مثال این واحد وظایفی از جمله:۱- اطلاع رسانی و خبردادن، ۲- ترغیب، تشویق، ترویج و تبلیغ، ۳- انجام تحقیقات اجتماعی و افکارسنجی، ۴- هماهنگی عوامل موردنیاز سازمان و ۵- برقراری ارتباط با سایر افراد و سازمان ها را برعهده دارد.
ارتباطات مهمترین عامل پیشرفت انسان امروزی است و به همین دلیل نیز دنیای امروز را دنیای ارتباطات نامیده اند؛ به گونه ای که داشتن اطلاعات درست، به موقع و دقیق به بزرگترین سرمایه هر سازمان تبدیل شده است. در این میان، روابط عمومی پل ارتباطی میان سازمان و مخاطبان آن بوده و به سازمان کمک می کند تا درک درستی از آینده داشته باشد، بازار و رقبا را بهتر بشناسد و از نیازهای جامعه اطلاع پیدا کند.
برخی از افراد نیز معتقدند که روابط عمومی، “زبان گویا”ی سازمان است. گسترش خوشنامی سازمان و برطرف کردن شایعات نادرست علیه آن، از وظایف روابط عمومی است.این واحد وظیفه دارد تا در مورد محصولات و خدمات سازمان خود بر روی افکار عمومی تاثیر مثبت بگذارد.
اگر تمام این موارد را در کنار هم قرار دهیم اهمیت این واحد که شاید برای بعضی از سازمان ها و افراد ناشناخته باشد، بیش از پیش نمایان می شود. مانند تمام واحدهای دیگر سازمان، این واحد نیز زمانی موفق عمل می کند که تمامی اعضای آن از شرح شغل خود اطلاع داشته و به اجرای آن پایبند باشند. به همین دلیل تیم متاخلاق تصمیم گرفت که شرح شغل یکی از اعضای این واحد با نام «کارشناس روابط عمومی» را تهیه کند و در اختیار شما قرار دهد.

از جمله وظایف کارشناس روابط عمومی می توان به برنامه‌ریزی و هدایت برنامه های طراحی شده روابط عمومی در جهت توسعه و حفظ تصویر مناسبی از شرکت بین عموم مردم، آماده کردن متن سخنرانی‌ها و سازماندهی مصاحبه‌گرها (خبرنگارها) برای مدیران ارشد سازمان، مشارکت‌ در  سمینارها و گردهمایی‌ تخصصی‌ و عمومی‌ مرتبط با سازمان‌ و … اشاره کرد.


شرح شغل نوشته شده کاملا منطبق بر اصول یک شرح شغل استاندارد و پایگاه O*NET می باشد، این شرح شغل در چندین سازمان اجرا شده، از نظرات خبرگان در این حوزه استفاده شده و از طریق مصاحبه با افرادی که در این حوزه فعالیت داشته اند کاملاً به صورت کاربردی بیان شده است.
این شرح شغل شامل موارد زیر می باشد.

☑ مشخصات شغل

☑ ابعاد شغل

☑ شرایط اولیه احراز شغل

شایستگیهای تخصصی

☑ وظایف

☑ ابزارها و تکنولوژیهای مورد استفاده

☑ مهارتها

توانایی ها

☑ دانش

☑ قرارداد و حقوق و مزایا

☑ لیست نبایدها

به همراه ۷ نکته بسیار کلیدی برای استفاده از شرح شغل که اغلب، سازمان ها آن را نادیده می گیرند.

این شرح شغل شامل یک فایل پی دی اف و یک فایل ورد می باشد، همچنین نمونه قرارداد و فایل ۷ نکته بسیار کلیدی برای استفاده از شرح شغل ها نیز در این بسته قرار دارد. بنابر تصمیم تیم متـــــاخلاق فایل ورد شرح شغل ها نیز در اختیار سازمان ها قرار می گیرد تا بتوانند در صورت نیاز موارد دلخواه خود را به آن اضافه و یا کم کنند.

به احتمال زیاد شما هم عناوین «شرح شغل» یا «شناسنامه شغل» را در زندگی کاری‌تان شنیده‌اید. شما می‌دانید که شرح شغل یک سند مکتوب است که در آن اطلاعاتی از قبیل وظایف و مسئولیت‌های شغل، مشخصات شغل، شرایط احراز شغل و … آورده می‌شود. مطمئناً شما می‌دانید که شرح شغل چیست، اما آیا می‌دانید که چرا به شرح شغل نیاز دارید؟ آیا از نظر شما شرح شغل یک پروژه خسته کننده از واحد منابع انسانی است که در اغلب مواقع حتی به آن عمل هم نمی‌شود؟ اگر تا به حال اینگونه فکر می‌کرده‌اید، لازم است بدانید که شرح شغل یک سند مکتوب بسیار مهم برای سازمان و حتی خود شماست! اما چطور!؟

قبل از اینکه شما فرآیند جذاب مصاحبه و استخدام را شروع کنید، به یک شرح شغل مکتوب نیاز دارید. یک شرح شغل جامع و کاربردی برای تمام شغل‌های منحصر به فرد سازمان خودتان. شرح شغل یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید در هر سازمانی انجام شود؛ چرا که از کسب و کار و کارکنان شما محافظت می‌کند.

 اگر بخواهیم به تعدادی از مهم‌ترین موارد کاربرد شرح شغل اشاره کنیم، باید بگوییم که: 

شرح شغل
یک ابزار ارتباطی روشن و مختصر است که به منظور انتقال صحیح الزامات شغلی به متقاضیان ارائه می‌شود. وقتی فردی وارد سازمان شما می‌شود، چگونه انتظارات سازمان از متصدی شغل موردنظر را به او ابلاغ می‌کنید؟ متأسفانه در بسیاری از سازمان‌ها، فرد پس از استخدام به عنوان کسی فعالیت می‌کند که موظف است هر کاری را که مدیر بالا دست به او دستور می‌دهد، مرتبط یا غیرمرتبط با کاری که برای آن استخدام شده است، انجام دهد. اینجاست که بذر نارضایتی شغلی کاشته می‌شود و همین موضوع باعث کاهش کارایی و افزایش ترک سازمان خواهد شد. شما می‌خواهید کارکنانی شایسته را جذب و استخدام کنید و صد البته آن‌ها باید الزامات اصلی و مورد نیاز موقعیت مورد نظرشان را از همان ابتدا متوجه شوند.

شرح شغل
فرهنگ سازمان شما را به خوبی منعکس کرده و می‌تواند برند تجاری‌تان را نمایش دهد. آیا به نظر شما این عالی نخواهد بود که متقاضیان یک شغل، وظایف خود را به خوبی درک کنند و برای ورود به سازمان شما مشتاق شوند؟

شرح شغلی که
به خوبی نوشته شده باشد می‌تواند به شما در ذخیره پول و زمان کمک کرده و همچنین شما را از فرایندهای گیج کننده استخدام رها سازد.

شرح شغل
بهترین ابزار برای برقراری ارتباط با کارمندان و انتقال انتظارات سازمان به آن‌ها می‌باشد. در واقع شرح شغل یک نوع توافق‌نامه بین سازمان و متصدی شغل است که باعث دستیابی به عملکرد شغلی موفق خواهد شد. همچنین شما می‌توانید از شرح شغل به عنوان نقشه راه (road map) برای برنامه‌ریزی شغلی و آموزش کارکنان خود استفاده کنید.

شرح شغل
 را می‌توان یک عنصر کلیدی برای انطباق با قانون نیز بیان کرد. پارامترهایی از جمله ساعت کاری، نوع همکاری، پرداخت، اضافه کاری و … به طور کامل و بدون هیچ ابهامی در شرح شغل بیان می‌شود (در سازمان‌هایی که موارد فوق را در قرارداد خود ذکر می‌کنند، می‌توان شرح شغل را ضمیمه قرارداد کرد).

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرح شغل کارشناس روابط عمومی بر روی لینک زیر کلیک کنید.

 



مطالعه بیشتر