شرح شغل کارشناس روابط عمومی
“روابط عمومی”
اگر شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر با شنیدن این واژه به یاد “تبلیغات بیلبوردها، پوسترها و …” افتاده اید، احتمالاً شما هم با افرادی هم نظر هستید که نگاهشان به روابط عمومی صرفاً تبلیغاتی است! این در حالی است که واحد روابط عمومی وظایف دیگری نیز دارد که تبلیغات یکی از آن هاست. برای مثال این واحد وظایفی از جمله:۱- اطلاع رسانی و خبردادن، ۲- ترغیب، تشویق، ترویج و تبلیغ، ۳- انجام تحقیقات اجتماعی و افکارسنجی، ۴- هماهنگی عوامل موردنیاز سازمان و ۵- برقراری ارتباط با سایر افراد و سازمان ها را برعهده دارد.
ارتباطات مهمترین عامل پیشرفت انسان امروزی است و به همین دلیل نیز دنیای امروز را دنیای ارتباطات نامیده اند؛ به گونه ای که داشتن اطلاعات درست، به موقع و دقیق به بزرگترین سرمایه هر سازمان تبدیل شده است. در این میان، روابط عمومی پل ارتباطی میان سازمان و مخاطبان آن بوده و به سازمان کمک می کند تا درک درستی از آینده داشته باشد، بازار و رقبا را بهتر بشناسد و از نیازهای جامعه اطلاع پیدا کند.
برخی از افراد نیز معتقدند که روابط عمومی، “زبان گویا”ی سازمان است. گسترش خوشنامی سازمان و برطرف کردن شایعات نادرست علیه آن، از وظایف روابط عمومی است.این واحد وظیفه دارد تا در مورد محصولات و خدمات سازمان خود بر روی افکار عمومی تاثیر مثبت بگذارد.
اگر تمام این موارد را در کنار هم قرار دهیم اهمیت این واحد که شاید برای بعضی از سازمان ها و افراد ناشناخته باشد، بیش از پیش نمایان می شود. مانند تمام واحدهای دیگر سازمان، این واحد نیز زمانی موفق عمل می کند که تمامی اعضای آن از شرح شغل خود اطلاع داشته و به اجرای آن پایبند باشند. به همین دلیل تیم متاخلاق تصمیم گرفت که شرح شغل یکی از اعضای این واحد با نام «کارشناس روابط عمومی» را تهیه کند و در اختیار شما قرار دهد.
از جمله وظایف کارشناس روابط عمومی می توان به برنامهریزی و هدایت برنامه های طراحی شده روابط عمومی در جهت توسعه و حفظ تصویر مناسبی از شرکت بین عموم مردم، آماده کردن متن سخنرانیها و سازماندهی مصاحبهگرها (خبرنگارها) برای مدیران ارشد سازمان، مشارکت در سمینارها و گردهمایی تخصصی و عمومی مرتبط با سازمان و … اشاره کرد.
این شرح شغل شامل موارد زیر می باشد.
☑ مشخصات شغل
☑ ابعاد شغل
☑ شرایط اولیه احراز شغل
☑ شایستگیهای تخصصی
☑ وظایف
☑ ابزارها و تکنولوژیهای مورد استفاده
☑ توانایی ها
☑ دانش
☑ قرارداد و حقوق و مزایا
☑ لیست نبایدها
به احتمال زیاد شما هم عناوین «شرح شغل» یا «شناسنامه شغل» را در زندگی کاریتان شنیدهاید. شما میدانید که شرح شغل یک سند مکتوب است که در آن اطلاعاتی از قبیل وظایف و مسئولیتهای شغل، مشخصات شغل، شرایط احراز شغل و … آورده میشود. مطمئناً شما میدانید که شرح شغل چیست، اما آیا میدانید که چرا به شرح شغل نیاز دارید؟ آیا از نظر شما شرح شغل یک پروژه خسته کننده از واحد منابع انسانی است که در اغلب مواقع حتی به آن عمل هم نمیشود؟ اگر تا به حال اینگونه فکر میکردهاید، لازم است بدانید که شرح شغل یک سند مکتوب بسیار مهم برای سازمان و حتی خود شماست! اما چطور!؟
اگر بخواهیم به تعدادی از مهمترین موارد کاربرد شرح شغل اشاره کنیم، باید بگوییم که:
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرح شغل کارشناس روابط عمومی بر روی لینک زیر کلیک کنید.